Защо белите мечки никога не са виждали пингвини
В природата белите мечки и пингвините никога не са се срещали. Едните са господари на Арктика, а другите обитават Южното полукълбо – най-вече бреговете и островите около Антарктика. Дори най-северно разпространеният съвременен пингвин, галапагоският, живее близо до Екватора, а не в Арктика. Двата полюса не са еднакви Приликата между Арктика и Антарктика

