Учени изобретиха начин за по-дълго съхранение на плодове без хладилник
В преследване на устойчиви решения за намаляване на хранителните загуби и отпадъци, екип учени от Университета в Тянцзин, Китай, представя иновативна технология, която може да промени начина, по който съхраняваме плодове . Новото ядливо покритие , описано в престижното издание "Nature Communications", обещава да удължи свежестта на плодовете в пъти,
Учени създадоха ядливо покритие, запазващо плодовете свежи без хладилник
Международен екип от учени от Университета на Тянцзин, Китай, разработи революционно ядливо покритие, което значително удължава срока на годност на плодове те без необходимост от хладилно съхранение. Изследването, публикувано в престижното списание "Нейчър къмюникейшънс", показва, че иновативната технология може да запази плодове те свежи от два до