Тайните за отглеждане на шафран в България
Тайните за отглеждане на шафран в България

Тайните за отглеждане на шафран в България

/КРОСС/ Най-скъпата подправка в света - шафранът, вече се отглежда и у нас. Нещо повече - България е в топ три на производителите на висококачествен шафран в света. От три години семейство Сивкови от ямболското село Ботево я отглеждат в двора си. Един грам сух шафран струва 30-35 лева. Иран е родината на най-екзотичната и скъпа подправка в света, но

Семейство от България отглежда най-скъпата подправка в света, един грам струва между 30 и 35 лева

Семейство от България отглежда най-скъпата подправка в света, един грам струва между 30 и 35 лева

© Най-скъпата подправка в света – шафранът, вече се отглежда и в България. Страната ни се нарежда в топ три на производителите на висококачествен шафран. От три години семейство Сивкови от ямболското село Ботево се занимава с отглеждането на подправката в двора си. Най-ценната част на шафрана е стигмата, която се отделя от цветовете. Един грам сух

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах