3 бързи рецепти за Никулден: Вкусни идеи за празничната трапеза
3 бързи рецепти за Никулден: Вкусни идеи за празничната трапеза

3 бързи рецепти за Никулден: Вкусни идеи за празничната трапеза

Н а 6 декември България отбелязва Никулден – един от най-чаканите празници през зимата и ключов ден в народния календар. Посветен на Свети Николай Мирликийски, чудотворец и покровител на моряците, рибарите, банкерите и търговците, празникът се свързва със силна семейна традиция и символика. Смята се, че св. Николай „държи морето“ в шепите си и пази

Печена риба за Никулден - празнична рецепта за благополучие и вкус

Печена риба за Никулден - празнична рецепта за благополучие и вкус

Никулден е един от най-обичаните празници в България, свързан с вода, риба и благополучие за дома и семейството. Традицията повелява на трапезата да присъства риба, символ на изобилие и здраве. Тази рецепта за печена риба е класическа, лесна за изпълнение, но впечатлява с аромат и празничен вид – идеална за събиране на семейството и близките около

Варненски моряк издаде рецептата за най-вкусния шаран за Никулден

Варненски моряк издаде рецептата за най-вкусния шаран за Никулден

© Интернет Наближава Никулден! А какво е празничната трапеза на 6 декември без традиционен пълнен шаран. Varna24.bg гостува на стар морски вълк - варненец, прекарал целия си живот като готвач по корабите. За своите 45 години плаване е обиколил целия свят, посрещайки на борда десетки празници. От стария тефтер той извади своята любима рецепта за Никулден

Пържен шаран с фрупкава коричка

Пържен шаран с фрупкава коричка

Никулден е празник, който обединява семейство и приятели около трапезата, а шаранът е неизменният символ на здраве и изобилие. Ако предпочитате по-бърз и хрупкав вариант на традиционната рецепта, пърженият или панираният шаран е отличен избор. Той съчетава ароматите на празничния ден с апетитна коричка, която ще впечатли всеки на масата. Необходими

Рецепта на деня: Шаран на фурна с ароматна плънка

Рецепта на деня: Шаран на фурна с ароматна плънка

Необходими продукти: 1 шаран – около 2 кг; 1 връзка пресен лук; 5–6 домата (около 300 г); 1/2 ч.ч. орехови ядки; 5–6 гъби;; 1/2 ч.ч. бяло вино (около 100 мл) 125 г масло; 10 зърна черен пипер; 1/2 връзка магданоз; Сол и млян черен пипер на вкус. Начин на приготвяне: 1. Подгответе шарана Почистете добре рибата и я натъркайте със сол и черен пипер –

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах