Топ вести

Рецепти

Пилешки дробчета на фурна с брашно

Пилешки дробчета на фурна с брашно

Необходими Съставки дробчета - 500 г лук - 2 бр. големи чушки - 2 бр. червени бира - 100 г царевично брашно - за овалване черен пипер сол * мерки и количества

Закуска за сила

Закуска за сила

Необходими Съставки овесени ядки - 100 г бадеми - 7 бр. ленено семе - 1 с.л. слънчогледово семе - 2 - 3 с.л. конопено семе - 1 ч.л. микс подправки - 1/2 ч.л. сини сливи - 2 бр. сини боровинки - 9 - 10 бр. пукана спелта - 3 с.л. с мед дехидратиран пъпеш - 2 резенчета * мерки и количества

Английски кифлички с кръст (Hot Cross Bun)

Английски кифлички с кръст (Hot Cross Bun)

Необходими Съставки прясно мляко - 1 ч.ч. яйца - 4 бр. брашно - 5 ч.ч. суха мая - 2 с.л. захар - 2 ч.ч. сол - 1 ч.л. масло - 120 г канела - 1 ч.л индийско орехче - 1/2 ч.л. сушени плодове - 1 ч.ч. халва - 100 г * мерки и количества

Лека торта с чия и желирани плодове

Лека торта с чия и желирани плодове

Необходими Съставки блат бисквити - 150 г (какао) масло - 75 г ядки - 30 г (орехи, лешници, бадеми) крем сладкарска сметана - 500 мл захар - 5 или 6 с.л. прясно мляко - 200 мл чия - 3 с.л. желатин - 10 г още праскова - 1 бр. круша - 1 бр. грозде - 100 г захар - 3 с.л. лимони - 1/3 само сок желатин - 5 г * мерки и количества

Вкусна салата с диня и киноа

Вкусна салата с диня и киноа

Лятото вече е към своя край, но можем да го запазим още малко, като си приготвяме летни вкусотии, каквато е тази салата с диня и киноа: Необходими продукти: 2 ч. киноа, сварена и охладена 3 ч. диня, нарязана на кубчета 1 ч. краставица, нарязана на кубчета 1/2 глава лук, нарязан на ситно 1/2 ч. фета 1/2 ч. листа мента 1/4 ч. балсамов оцет сол Начин

Рецепта на деня: Хрупкави тиквички без пържене

Рецепта на деня: Хрупкави тиквички без пържене

Хрупкави тиквички на фурна Необходими продукти: 1. Пресни тиквички 2. Бяло брашно 3. Олио или зехтин 4. Хартия за печене Тиквичките се нарязват на пръчици, овалват се в брашно и се подреждат в предварително намазана с мазнина тавичка, покрита с хартия за печене. Поливат се с мазнина отгоре и се пекат. Можете да приготвите и млечно-чеснов сос, за

Праскови срещу нектарини – кой плод да изберете?

Праскови срещу нектарини – кой плод да изберете?

Много хора предпочитат едното пред другото. Някои казват, че нектарините са по-сочни или прасковите са по-сладки (или обратното). Истината е, че най-голямата разлика се крие във власинките. Ето каква е разликата между праскова и нектарина? Изненада! Нектарината всъщност е вид праскова, с изключение на това, че има гладка кора в сравнение с кадифената

По-здравословна ли е органичната храна?

По-здравословна ли е органичната храна?

Когато говорим за "органична" храна, имаме предвид храна, при чието отглеждане не са се използвали пестициди или други неорганични торове. Отглеждана, преработена, съхранявана по естествен начин. Стандартите се различават в международен план, но в рамките на ЕС производителите на биологични продукти трябва да отговарят на стандартите, определение в

Есента – най-добрият сезон за отслабване

Есента – най-добрият сезон за отслабване

Две комбинации, които ще ви преобразят Най-важните витамини за есента Редица витамини могат да осигурят нормалното функциониране на тялото през есента. Кои са те, разкрива имунологът Марина Аплетаева. Бет... Прочети повече Тиква и орехи Тиквата е богата на антиоксиданти, фолиева киселина и витамин C. Тиквените семки пък съдържат  омега – 3 мастни

Веган супа с леща

Веган супа с леща

В голяма тенджера загрейте мазнината на средна температура. В нея задушете лука, морковите, целината, като разбърквате. Добавете чесъна, дафиновия лист, ригана, босилека. Гответе около 2 минути. Добавете лещата и водата заедно с доматената пасата. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 1 час. Когато супата е готова за сервиране, добавете

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах