Топ вести

Рецепти

Супа с праз, картофи и кървавица

Супа с праз, картофи и кървавица

За Деси и Стоян Георгиеви от Goodlife.bg годината наистина е добра, щом  успяват да издадат втора кулинарна книга, в която доразвиват идеята си за вкусно и красиво сезонно домашно готвене. А както казва Деси, някои от рецептите са на високо ресторантско ниво. След „Готви умно“ вече може да се насладите на нова порция рецепти с книгата „Добра година“

Пушена сьомга с каперси и пармезан

Пушена сьомга с каперси и пармезан

В купа комбинирайте рибата, каперсите, лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте добре. Подредете в чиния или върху хубав хляб, фокача и за финал поръсете с фино нарязан пармезан. Снимка: iStock Вижте още:

Ето няколко причини да включите тиквата в менюто си

Ето няколко причини да включите тиквата в менюто си

Тиквата с право може да се нарече здравословен хранителен продукт. Тя има ниско съдържание на калории и може да бъде отлична основа за супи, салати и печива. В същото време съдържа протеини и въглехидрати. Съдържание на фибри Диетичните фибри са необходими за добро храносмилане, здрав стомашно-чревен тракт, както и за здравето на чревната микрофлора

Сочни ябълкови блокчета

Сочни ябълкови блокчета

Тези лесни ябълкови блокчета, направени с пресни ябълки, ядки и канела, са невероятно вкусни. Очаквайте да се изядат за секунди! Необходими продукти: 1 ч.ч. пресято универсално брашно 1 ч.л. бакпулвер ¼ ч.л. сол 2 ¼ ч.л. смляна канела 2 с.л. бяла захар ½ ч.ч. кафява захар ½ ч.ч. бяла захар ¼ ч.ч. масло, разтопено 1 голямо яйце 1 ч.л. ванилов екстракт

Кажи ми кой е любимият ти сладкиш, за да ти кажа каква жена си

Кажи ми кой е любимият ти сладкиш, за да ти кажа каква жена си

Зодиите говорят за нас; асцендентът показва скритите ни качества; цветовете, които обичаме разкриват неща за характера ни… истината е, че съществуват все повече начини да се наднича в човешката душа. Най-сладкият сред тях е да правите анализ на тези около вас по това какъв е любимият им сладкиш. Еклери Вие сте фатална жена. Според психолозите еклерите

Рецепта на деня: Печено пиле по разложки

Рецепта на деня: Печено пиле по разложки

Необходими продукти: пиле - около 1.5 кг охладено картофи - 1 кг моркови - 3 бр. средни гъби печурки - 300 гр. чесън - 3-4 скилидки масло - 60 г вода - 80 мл бяло бира - 300 мл водка - 2 с. л. сол - 2 ч.л. пушен червен пипер - 1 ч.л. черен пипер - 1/2 к.л. мащерка - 4 клонки прясна салвия - 5 листа Начин на приготвяне: За това крехко печено пиле се

Фурми в прошуто

Фурми в прошуто

богато на фосфор лесно 6 порции 10 мин За една порция: 136 ккал мазнини 1,7 г холестерол 25 мг въглехидрати 12 г протеини 19 г необходими продукти: 12 фурми 12 слайса прошуто 2 топки моцарела сол и пипер на вкус начин на приготвяне: 1 Почистете фурмите от костилките и ги напълнете с леко посолена и поръсена с черен пипер моцарела. 2 Завийте всяка от

Гъби по манастирски

Гъби по манастирски

Необходими продукти: Начин на приготвяне: Почистваме, измиваме и нарязваме манатарките на едро, ако има и по-дребни, ги оставяме цели. Намазваме дъното на огнеупорен съд (сач, глинена тавичка) със зехтина, добавяме гъбите и парченцата масло. Прехвърляме в студена фурна и загряваме на 180 градуса. Печем около 25-30 минути, като с дървена бъркалка разбъркваме

Topvesti.bg Не ИЗПОЛЗВА технологията “бисквитки” в информацията, която ви предлага. За повече информация моля посетете раздела Политики.

Разбрах